ECDA(External Corrosion Direct Assessment)
در این نوع از بازرسی، وضعیت سلامت لوله با توجه به تاریخچه موجود، بازرسیهای های انجام شده روی لوله وتحلیل نتایج حاصل مورد ارزیابی قرار میگیرد. گزارش نهایی این بازرسی شامل موارد زیر خواهد بود:
- عیوب موجود در لوله
- عیوب موجود در پوشش
- نحوه عملکرد سیستم حفاظت کاتدی و میزان بازدهی آن
- تعیین عمر باقیمانده لوله با توجه به نرخ خوردگی و تعیین عوامل تهدید کننده سلامت لوله
- برنامه تعمیرات خط و اولویتبندی تعمیرات بر اساس شدت خوردگیها
- ارائه راهکارهایی جهت جلوگیری از پیشرفت خوردگی
- ارائه راهکارهایی جهت اصلاح سیستم حفاظت کاتدی و افزایش راندمان آنو شرایط ایمن کاری لوله
در این روش و در مرحله Indirect Inspection از روشهای بازرسی غیر مستقیم استفاده میگردد. متداول ترین روش های بکار گرفته شده در این قسمت شامل موارد زیر است.
- CIPS (Close Interval Potential Survey)
- DCVG(Direct Current Voltage Gradient)
- Continuously Soil Resistivity Measurement
- C-Scan
DCVG
بازرسي DCVG به منظور مکانيابي عيوب پوشش خطوط لوله مدفون مورد استفاده قرار ميگيرد. در اين بازرسي از گراديان ولتاژ موجود در زمين که از طريق عبور جريان حفاظت کاتدي به سمت لوله لخت در مکان عيوب پوشش توليد ميشود،استفاده ميگردد. زماني که جريان افزايش مييابد،گراديان ولتاژ بزرگتر و متمرکزتر ميشود و اين امر ميتواند به عنوان پارامتري از شدت عيوب پوشش در نظر گرفته شود.
CIPS
بازرسي CIPS، به منظور ارزيابي کيفيت حفاظت کاتدي مورد استفاده قرار ميگيرد و همچنين اين امکان وجود دارد که توسط اين روش بتوان بخشهايي از لوله که داراي مشکلات عمده پوشش هستند و يا مناطق داراي تداخلهاي الکتريکي را در طول مسير خط لوله مشخص نمود.
اين بازرسي شامل اندازهگيري پتانسيل لوله نسبت به خاک در فواصلي مشخص در طول کل خط لوله و مقايسه مقادير اندازهگيري شده با استاندارد پذيرفته شده جهاني ميباشد. تا معين گردد که آيا خط لوله در برابر خوردگي به درستي حفاظت ميگردد يا خير؟
CSCAN
CSCAN، روشي به منظور ارزيابي وضعيت پوشش خطوط لوله مدفون ميباشد. اين روش از طريق اندازهگيري ميزان ميرايي جريان در طول مسير خط لوله، کيفيت پوشش خطوط لوله مدفون را مورد بررسي قرار ميدهد. همچنين با استفاده از اين روش ميتوان پروفايل عمق لوله و مسير جغرافيايي خط لوله مدفون را ثبت نمود.